030 - 200 37 66

Uw vloeren specialist in Hilversum

Kurkvloer leggen in Hilversum

Wie ooit eens een vloer heeft mogen leggen, weet dat het aankomt op precisie en vakwerk. Je moet besmet zijn door het klusvirus, waardoor zelfs de grootste tegenslagen je niet van slag brengen. Een kurkvloer leggen heeft net als laminaat, kunststof en grenen weer zijn eigen kenmerken en voorkeuren. Hieronder vind je wat nuttige tips voor het aanleggen van een mooie kurkvloer. Als je het toch liever door een expert laat doen, kun je natuurlijk ook altijd terecht bij M.M. Vloeren. Wij helpen je graag in Hilversum en omgeving.

Kurkvloer leggen

Het belangrijkste eerste punt is simpel: de ondergrond moet goed zijn. Als u een nieuwe kurkvloer aanbrengt op een vochtige, oneven fundering kan dat ernstige gevolgen hebben voor de kwaliteit en levensduur van uw nieuwe vloerbedekking. Het wordt doorgaans aangeraden om überhaupt een dunne tussenlaag aan te brengen tussen de ”koude” onderlaag en de nieuwe vloer. Dit kunt u doen met speciale folies of eventueel ook stukken spaanplaat. Op die manier weet u dat uw kurkvloer niet zal worden aangetast door optrekkend vocht. Je kunt de ondergrond ook altijd laten testen. Als de vochtigheidsgraad te hoog is, kunt u hem wellicht laten impregneren.

Of u nu gebruikmaakt van kurktegels of kurklaminaat: leg de stukken altijd eerst op een droge ondergrond. Op die manier kunt u testen of alle stukken passen en of u wel genoeg hebt. Daarna kunt u de vloer bedekken met een dunne laag lijm en langzaam de tegels aanbrengen. U kunt een rubberen hamer gebruiken om de stukken goed vast te slaan, maar wees hierbij wel voorzichtig. Hebt u toch twijfels? Neem dan eens contact op met M.M. Vloeren. In Hilversum en omgeving staan we voor u klaar.

 
 

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag of wilt u advies? Bekijk voor u contact opneemt eens op onze uitgebreide pagina met veelgestelde vragen.

Maak een afspraak

Onze vloerspecialisten zijn u graag vakkundig en snel van dienst. Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Maak direct een afspraak door te bellen naar 030 - 200 37 66.

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]

Diensten

• Ruime voorraad parket vloeren
• Parket leggen
• Onderhoud en reparatie parket
• Lakken en oliën
• Parket renovatie

Werkgebied

Nieuwegein, Eindhoven, Helmond, Utrecht, Woerden, Hilversum en omstreken.

Hoofdvestiging