0800 255 3733 Ons servicenter staat voor u klaar!

Zoek je een vloerenspecialist in Hilversum?

Wij brengen u snel in contact met een vloerenspecialist die werkzaam is in Hilversum

Houten vloer Hilversum

Houten vloeren hebben jarenlange de boventoon gevoerd binnen Nederlandse woningen. Dit type vloer is dan ook zeer geschikt op tal van gebieden. Het geeft allereerst een natuurlijke en stijlvolle uitstraling aan iedere ruimte in huis. Daarbij is hout natuurlijk materiaal, dat goed te behandelen in. Over het algemeen onderscheiden we twee houten vloeren: een massief houten vloer en een samengestelde vloer; bekend als een multiplank of lamelparket vloer. In het laatste geval bezit de vloer als het ware twee of drie lagen. Doorgaans een berken onderlaag en eiken toplaag. Een massief houten vloer wordt vervaardigd uit één stuk hout en dat geeft over het algemeen de mooiste uitstraling. Daar staat tegenover dat een samengestelde vloer minder gevoelig is voor inkrimpen of uitzetten. Per houten vloertype zijn er voors en tegens.

Voor- en nadelen houten vloer

Kiest u voor een houten vloer, vergelijk dan eerst de voor- en nadelen van de massieve en lamelparket vloer met elkaar.

Massief houten vloer

Een massief houten vloer ‘leeft’ en dat geeft de meest natuurlijke uitstraling aan uw woning. Daarentegen is dit vloertype gevoelig voor warmte en een hoge luchtvochtigheid, want hierdoor kan het hout inkrimpen of uitzetten, waardoor kleine hoogteverschillen en additioneel schade ontstaat. Op zichzelf is een massief houten vloer echter ideaal in de woning. De vloer kent een extra dikke toplaag, waardoor onderhoud meerdere keren mogelijk is. Hierdoor kan de reguliere levensduur van een massief houten vloer oplopen tot 100 jaar. Zelfs kleine beschadigingen of eventuele houtrot is goed te herstellen.

Samengesteld: Multiplank of lamelparket vloer 

Een multiplank vloer staat in dit geval voor de lagen waarover de vloer beschikt. Doorgaans gaat het om een onder,- midden- en bovenlaag. De toplaag is vaak hetzelfde als bij een massief houten vloer, namelijk eiken. De toplaag van een samengestelde vloer kent een dikte van 4 tot 6 millimeter. Groot voordeel van dit type houten vloer is dat deze minder gevoelig is voor warmte of een hoge luchtvochtigheid en zodoende niet snel zal inkrimpen of uitzetten. Ook in aanschaf is lamelparket in principe voordeliger.

Bekijk hier het overige aanbod in vloeren.

De mogelijkheden van houten vloer

Wanneer u een keuze heeft gemaakt tussen een massief houten vloer en een samengestelde houten vloer kunt u gaan kijken naar welk type vloer u mooi vindt. Zo zijn er verschillende houtsoorten mogelijk zoals eiken, grenen, jatoba, kersen en merbau, maar zijn er ook diverse afwerkingsmogelijkheden. Daarnaast heeft u de keuze uit verschillende kantafwerkingen, zoals veel of weinig noesten, zwevend leggen, verlijmen of spijkeren en verschillende aanzichten, zoals één strook, kops of fineline.

Ook benieuwd naar een houten vloer?

Het is dus altijd goed om een vloerenspecialist in te schakelen die u alle opties uitlegt en u helpt de perfecte keuze te maken. In Hilversum en omstreken helpen we u graag met deze mooie klus. Bel direct voor een afspraak naar 0800 255 3733 of vul ons offerteformulier in voor meer informatie.

Service

Ons Servicecenter in Groningen staat dagelijks voor u klaar met advies en het vinden van de juiste vakmensen. Kosteloos en geheel vrijblijvend. Ook in het weekend!

We zijn op werkdagen bereikbaar van 8:30 tot 17:00, op zaterdag van 9:00 tot 17:00 en op zondag van 10:00 tot 16:00 uur.

Matchmaker

Op basis van uw hulpvraag koppelen we u aan de juiste vakmensen in uw regio. Wij adviseren en informeren en brengen u in contact met de meest geschikte specialist. U maakt daarna zelf verdere afspraken met de vakman voor het uitvoeren van uw klus.

Werkgebied

De door ons geselecteerde vakmensen zijn werkzaam in Hilversum en in de regio. Dit betekent niet per sé dat ze gevestigd zijn in die plaats.

Informeer vooraf bij de specialist over eventuele voorrijkosten. U maakt op voorhand geen kosten!

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]

Over Allfree

Deze website wordt u aangeboden door Allfree BV. Wij brengen u op eenvoudige wijze in contact met vakmensen die paraat staan met specialistische dienstverlening in heel Nederland. De informatie op deze website is generiek en informeert over mogelijke oplossingen. Wij doen ons uiterste best de informatie correct en up to date aan te bieden. Mocht u toch fouten tegenkomen, verzoeken wij u vriendelijk dit aan ons door te geven via de contactgegevens onderaan de pagina.

Werkgebied

Allfree heeft een landelijk netwerk van professionals in vele beroepsgroepen. Onze Servicecenter medewerkers brengen u in contact met de dichtstbijzijnde beschikbare professional die uw klus kan uitvoeren. Zo voorkomt u onnodig zoeken. U maakt zelf de afspraak. Ook voor een vakman die werkzaam is in Hilversum bent u bij ons aan het juiste adres!

Hoofdvestiging

Allfree BV
Nieuwe Boteringestraat 28
9712 PM Groningen
Telefoon 0800-2553733
[email protected]
www.allfree.nl
KVK 02068857
BTW NL811243606