030 - 200 37 66

Uw vloeren specialist in Hilversum

Houten vloer Hilversum

Houten vloeren hebben jarenlange de boventoon gevoerd binnen Nederlandse woningen. Dit type vloer is dan ook zeer geschikt op tal van gebieden. Het geeft allereerst een natuurlijke en stijlvolle uitstraling aan iedere ruimte in huis. Daarbij is hout natuurlijk materiaal, dat goed te behandelen in. Over het algemeen onderscheiden we twee houten vloeren: een massief houten vloer en een samengestelde vloer; bekend als een multiplank of lamelparket vloer. In het laatste geval bezit de vloer als het ware twee of drie lagen. Doorgaans een berken onderlaag en eiken toplaag. Een massief houten vloer wordt vervaardigd uit één stuk hout en dat geeft over het algemeen de mooiste uitstraling. Daar staat tegenover dat een samengestelde vloer minder gevoelig is voor inkrimpen of uitzetten. Per houten vloertype zijn er voors en tegens.

Voor- en nadelen houten vloer

Kiest u voor een houten vloer, vergelijk dan eerst de voor- en nadelen van de massieve en lamelparket vloer met elkaar.

Massief houten vloer

Een massief houten vloer ‘leeft’ en dat geeft de meest natuurlijke uitstraling aan uw woning. Daarentegen is dit vloertype gevoelig voor warmte en een hoge luchtvochtigheid, want hierdoor kan het hout inkrimpen of uitzetten, waardoor kleine hoogteverschillen en additioneel schade ontstaat. Op zichzelf is een massief houten vloer echter ideaal in de woning. De vloer kent een extra dikke toplaag, waardoor onderhoud meerdere keren mogelijk is. Hierdoor kan de reguliere levensduur van een massief houten vloer oplopen tot 100 jaar. Zelfs kleine beschadigingen of eventuele houtrot is goed te herstellen.

Samengesteld: Multiplank of lamelparket vloer 

Een multiplank vloer staat in dit geval voor de lagen waarover de vloer beschikt. Doorgaans gaat het om een onder,- midden- en bovenlaag. De toplaag is vaak hetzelfde als bij een massief houten vloer, namelijk eiken. De toplaag van een samengestelde vloer kent een dikte van 4 tot 6 millimeter. Groot voordeel van dit type houten vloer is dat deze minder gevoelig is voor warmte of een hoge luchtvochtigheid en zodoende niet snel zal inkrimpen of uitzetten. Ook in aanschaf is lamelparket in principe voordeliger.

Bekijk hier het overige aanbod in vloeren.

De mogelijkheden van houten vloer

Wanneer u een keuze heeft gemaakt tussen een massief houten vloer en een samengestelde houten vloer kunt u gaan kijken naar welk type vloer u mooi vindt. Zo zijn er verschillende houtsoorten mogelijk zoals eiken, grenen, jatoba, kersen en merbau, maar zijn er ook diverse afwerkingsmogelijkheden. Daarnaast heeft u de keuze uit verschillende kantafwerkingen, zoals veel of weinig noesten, zwevend leggen, verlijmen of spijkeren en verschillende aanzichten, zoals één strook, kops of fineline.

Ook benieuwd naar een houten vloer?

Het is dus altijd goed om een vloerenspecialist in te schakelen die u alle opties uitlegt en u helpt de perfecte keuze te maken. In Hilversum en omstreken helpen we u graag met deze mooie klus. Bel direct voor een afspraak naar 030 - 200 37 66 of vul ons offerteformulier in voor meer informatie.

 
 

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag of wilt u advies? Bekijk voor u contact opneemt eens op onze uitgebreide pagina met veelgestelde vragen.

Maak een afspraak

Onze vloerspecialisten zijn u graag vakkundig en snel van dienst. Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Maak direct een afspraak door te bellen naar 030 - 200 37 66.

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]

Diensten

• Ruime voorraad parket vloeren
• Parket leggen
• Onderhoud en reparatie parket
• Lakken en oliën
• Parket renovatie

Werkgebied

Nieuwegein, Eindhoven, Helmond, Utrecht, Woerden, Hilversum en omstreken.

Hoofdvestiging