085 - 106 1600 Ons servicenter staat voor u klaar!

Zoek je een vloerenspecialist in Hilversum?

Wij brengen u snel in contact met een vloerenspecialist die werkzaam is in Hilversum

Eikenhouten vloer

Een eikenhouten vloer is verkrijgbaar in een massieve of samengestelde variant. Eikenhout is hardhout; dit type hout is tijdloos en past binnen ieder interieur, van authentiek naar modern en strak. Eikenhout kent tevens unieke legpatronen, waardoor er van alles mogelijk is naar uw eigen wens. Ook binnen het element eiken zijn er meerdere opties. Lees hieronder alvast ons aanbod van eikenhouten vloeren en legpatronen.

Frans eiken

De meest populaire hardhoutsoort is Frans eiken. De eikenhouten vloer heeft een warme uitstraling door de zachte cognacachtige kleur. Over het algemeen hebben deze planken een vrij rustige tekening; er is minder sprake van noesten in het geheel. Wilt u een Frans eikenhouten vloer met meer noesten? Dan kunt u voor de klassieke variant kiezen. Wanneer u een meer landelijke uitstraling wilt met minder noesten, dan kunt u voor de rustieke Frans eiken vloer kiezen. Eikenhout heeft een klassieke uitstraling, maar qua tint is er nog een geheel eigen afwerking mogelijk.

Wit en rood Amerikaans eiken

Ook kunt u kiezen voor de Amerikaans eiken vloerdelen. Hierbij heeft u de keuze uit rood Amerikaans eiken en wit Amerikaans eiken. Het hout voor deze vloer wordt vervaardigd van bomen die groeien in het oosten van Noord-Amerika. De rood Amerikaans eikenhouten vloer kent levendige kleurverschillen met een kenmerkende vlamtekening. Dit type vloer wordt doorgaans alleen afgewerkt met een naturel olie. Wit Amerikaans eiken is bleek van kleur en de nerftekening is vaak wat langgerekter van vorm. Het is aan te raden toch te kiezen voor een duidelijke afwerking, maar dit is uiteraard afhankelijk van het betreffende interieur.

Europees eiken

De derde eikenhouten vloersoort die voorkomt is de Europees eikenhouten vloer. Deze vloerdelen hebben vaak een donkerdere nerftekening en donkere noesten. Dit komt doordat de bomen die voor deze vloerdelen gebruikt worden in koudere gebieden in Europa groeien, vooral in Zuid-Duitsland en Oost-Europa. Deze bomen groeien een stuk langzamer en zijn daardoor ook een stuk harder. Dit is prettig, want het zorgt er bij vloeren voor dat beschadigingen of aantasting een stuk minder snel zichtbaar wordt.

Legpatronen

Een houten eiken vloer kunt u op verschillende manieren leggen. Zo kunt u voor een planken vloer kiezen waarbij de planken over de lengte of over de breedte van uw woning gelegd worden. Een andere steeds meer opkomende techniek is visgraat. Dit kan op de klassieke manier, met kleine planken, maar ook met grotere, bredere planken. Andere veel voorkomende patronen zijn

  • Hongaarse punt
  • Versailles patroon
  • Mozaïek (tegelpatroon)
  • Kopshout vloeren

Hier vindt u meer typen vloeren 

Ook graag een eikenhouten vloer? Neem contact op!

Wilt u meer informatie over welk type eikenhouten vloer bij u past of wilt u direct een afspraak maken om naar de diverse mogelijkheden te kijken? Bel ons dan op 085 - 106 1600 of neem contact op. Wij staan voor u klaar in Hilversum!

Service

Ons Servicecenter in Groningen staat dagelijks voor u klaar met advies en het vinden van de juiste vakmensen. Kosteloos en geheel vrijblijvend. Ook in het weekend!

We zijn op werkdagen bereikbaar van 8:30 tot 17:00, op zaterdag van 9:00 tot 17:00 en op zondag van 10:00 tot 16:00 uur.

Matchmaker

Op basis van uw hulpvraag koppelen we u aan de juiste vakmensen in uw regio. Wij adviseren en informeren en brengen u in contact met de meest geschikte specialist. U maakt daarna zelf verdere afspraken met de vakman voor het uitvoeren van uw klus.

Werkgebied

De door ons geselecteerde vakmensen zijn werkzaam in Hilversum en in de regio. Dit betekent niet per sé dat ze gevestigd zijn in die plaats.

Informeer vooraf bij de specialist over eventuele voorrijkosten. U maakt op voorhand geen kosten!

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]

Over Allfree

Deze website wordt u aangeboden door Allfree BV. Wij brengen u op eenvoudige wijze in contact met vakmensen die paraat staan met specialistische dienstverlening in heel Nederland. De informatie op deze website is generiek en informeert over mogelijke oplossingen. Wij doen ons uiterste best de informatie correct en up to date aan te bieden. Mocht u toch fouten tegenkomen, verzoeken wij u vriendelijk dit aan ons door te geven via de contactgegevens onderaan de pagina.

Werkgebied

Allfree heeft een landelijk netwerk van professionals in vele beroepsgroepen. Onze Servicecenter medewerkers brengen u in contact met de dichtstbijzijnde beschikbare professional die uw klus kan uitvoeren. Zo voorkomt u onnodig zoeken. U maakt zelf de afspraak. Ook voor een vakman die werkzaam is in Hilversum bent u bij ons aan het juiste adres!

Hoofdvestiging

Allfree BV
Nieuwe Boteringestraat 28
9712 PM Groningen
Telefoon 0800-2553733
[email protected]
www.allfree.nl
KVK 02068857
BTW NL811243606