030 - 200 37 66

Uw vloeren specialist in Hilversum

Eikenhouten vloer

Een eikenhouten vloer is verkrijgbaar in een massieve of samengestelde variant. Eikenhout is hardhout; dit type hout is tijdloos en past binnen ieder interieur, van authentiek naar modern en strak. Eikenhout kent tevens unieke legpatronen, waardoor er van alles mogelijk is naar uw eigen wens. Ook binnen het element eiken zijn er meerdere opties. Lees hieronder alvast ons aanbod van eikenhouten vloeren en legpatronen.

Frans eiken

De meest populaire hardhoutsoort is Frans eiken. De eikenhouten vloer heeft een warme uitstraling door de zachte cognacachtige kleur. Over het algemeen hebben deze planken een vrij rustige tekening; er is minder sprake van noesten in het geheel. Wilt u een Frans eikenhouten vloer met meer noesten? Dan kunt u voor de klassieke variant kiezen. Wanneer u een meer landelijke uitstraling wilt met minder noesten, dan kunt u voor de rustieke Frans eiken vloer kiezen. Eikenhout heeft een klassieke uitstraling, maar qua tint is er nog een geheel eigen afwerking mogelijk.

Wit en rood Amerikaans eiken

Ook kunt u kiezen voor de Amerikaans eiken vloerdelen. Hierbij heeft u de keuze uit rood Amerikaans eiken en wit Amerikaans eiken. Het hout voor deze vloer wordt vervaardigd van bomen die groeien in het oosten van Noord-Amerika. De rood Amerikaans eikenhouten vloer kent levendige kleurverschillen met een kenmerkende vlamtekening. Dit type vloer wordt doorgaans alleen afgewerkt met een naturel olie. Wit Amerikaans eiken is bleek van kleur en de nerftekening is vaak wat langgerekter van vorm. Het is aan te raden toch te kiezen voor een duidelijke afwerking, maar dit is uiteraard afhankelijk van het betreffende interieur.

Europees eiken

De derde eikenhouten vloersoort die voorkomt is de Europees eikenhouten vloer. Deze vloerdelen hebben vaak een donkerdere nerftekening en donkere noesten. Dit komt doordat de bomen die voor deze vloerdelen gebruikt worden in koudere gebieden in Europa groeien, vooral in Zuid-Duitsland en Oost-Europa. Deze bomen groeien een stuk langzamer en zijn daardoor ook een stuk harder. Dit is prettig, want het zorgt er bij vloeren voor dat beschadigingen of aantasting een stuk minder snel zichtbaar wordt.

Legpatronen

Een houten eiken vloer kunt u op verschillende manieren leggen. Zo kunt u voor een planken vloer kiezen waarbij de planken over de lengte of over de breedte van uw woning gelegd worden. Een andere steeds meer opkomende techniek is visgraat. Dit kan op de klassieke manier, met kleine planken, maar ook met grotere, bredere planken. Andere veel voorkomende patronen zijn

  • Hongaarse punt
  • Versailles patroon
  • Mozaïek (tegelpatroon)
  • Kopshout vloeren

Hier vindt u meer typen vloeren 

Ook graag een eikenhouten vloer? Neem contact op!

Wilt u meer informatie over welk type eikenhouten vloer bij u past of wilt u direct een afspraak maken om naar de diverse mogelijkheden te kijken? Bel ons dan op 030 - 200 37 66 of neem contact op. Wij staan voor u klaar in Hilversum!

 
 

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag of wilt u advies? Bekijk voor u contact opneemt eens op onze uitgebreide pagina met veelgestelde vragen.

Maak een afspraak

Onze vloerspecialisten zijn u graag vakkundig en snel van dienst. Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Maak direct een afspraak door te bellen naar 030 - 200 37 66.

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]

Diensten

• Ruime voorraad parket vloeren
• Parket leggen
• Onderhoud en reparatie parket
• Lakken en oliën
• Parket renovatie

Werkgebied

Nieuwegein, Eindhoven, Helmond, Utrecht, Woerden, Hilversum en omstreken.

Hoofdvestiging